top of page
roodbont.jpg

ACTIVITEITEN

Bij ons op de zorgboerderij bieden wij verschillende activiteiten aan. In overleg met de deelnemer kan er besproken worden welke activiteiten erbij de deelnemer past.

De Kalfjes

Op de boerderij spelen kalfjes een belangrijke rol. Na hun geboorte worden ze eerst in een éénling iglo geplaatst, waar ze warm en veilig kunnen opgroeien. Na twee weken verhuizen ze naar een groepsiglo, waar ze samen met andere kalfjes kunnen spelen en groeien.

Op de boerderij kunnen deelnemers verschillende taken uitvoeren om te helpen met de zorg voor de kalfjes. Zo kunnen ze helpen met het schoonmaken van de iglo's, het geven van melk aan de kalfjes en het borstelen van hun vacht.

 

Door deze activiteiten leren ze niet alleen over het belang van goede verzorging voor de kalfjes, maar dragen ze ook bij aan het welzijn van de dieren op de boerderij.

 

Jongvee


Een kalf wordt na een jaar een pink, nadat een pink zelf heeft gekalfd wordt het een melkkoe.

 

Op onze boerderij betrekken we deelnemers bij verschillende activiteiten met ons jongvee. Van het dagelijkse voeren en verzorgen tot het schoonmaken van de ligboxen van de dieren.

We bieden ook activiteiten waarbij deelnemers kunnen helpen met taken zoals het aanvegen van voergangen en het geven van brokjes. 

Melkkoeien 


Op onze locatie melken wij met een melkrobot, de koeien worden dan automatisch dag en nacht gemolken. In de zomer vindt de weidegang plaats. De koeien gaan elke dag minimaal 6 uur naar buiten. Ze kunnen zelf kiezen wanneer ze naar binnen of buiten gaan.

​De deelnemers kunnen helpen met o.a. de ligboxen schoonmaken en zaagsel strooien, zodat de koeien weer een schoon bed hebben.

Honden


Op onze zorgboerderij hebben wij twee honden die ook van aandacht houden en wel eens geknuffeld, uitgelaten of geborsteld willen worden.
 

foto's 2.jpg
stal.jpg
bottom of page